top of page
kungsprofiler-hero-2.png
Våra produkter

Trägaller för golv

Galler som täcker alla öppningar i golv med stilrent trä

Gallren som täcker alla öppningar i golv med stilrent trä. Kungs trägaller för golv består av parallellt till varandra fixerade trälameller med måtten 12 x 21 mm. Gallret täcker öppningar med bredd från 100 mm till 400 mm och obegränsad längd. Om öppningen är längre än 1800 mm placeras flera galler efter varandra. Avståndet mellan lamellerna är cirka 9 mm. Den fria arean över gallerinsatsen är 63%.

 

Gallret finns i två typer:

  • TGL som har längsgående lameller.

  • TGT som har tvärställda lameller och är rullbart.

 

Gallerinsatsen läggs antingen ner i öppningen på platsbyggt, längsgående upplag, eller i en fästram som beställs som tillbehör. Fästramar finns i typerna GG och IF och levereras som en enhet upp till 2500 mm. Till längre galler är de delade i två kortsidor och lämpligt antal långsidor. TGL kräver underliggande, tvärgående stöd på ett avstånd av max 300 mm.

 

Gallerinsatsen tillverkas av valfritt träslag. Lamellerna i gallerinsatsen är fixerade i rätt läge med rör av anodiserad aluminium. Som standard är alla träytor behandlade med olja eller klarlack. Alternativt kan träytorna behandlas med flamskyddsmedel. Gallret får då anslutas till ventilationskanal. Våra trägaller kan beställas i ek, björk, bok och ask.

Mer information om ramar, lameller och annat hittar du i vårt produktblad nedan. För att beställa använder du dig av formuläret under. Vid beställning av trägaller för golv, vänligen ange TGL eller TGT, val av ram och lamell, val av träslag (ek, björk, ask eller bok), antal galler, bredd x längd (mm) samt ytbehandling (olja, klarlack eller flamskyddsmedel).

kungsprofiler-hero.png

Begär en offert

För att beställa galler eller få en offert, vänligen använd dig av formuläret nedan eller kontakta oss på telefon 08–662 03 20

bottom of page