top of page
kungsprofiler-hero-2.png
About us

We make grilles as you want them.

slider4.webp
Kungsprofiler: Kvalitet och Tradition

Kungsprofiler makes grilles. Just like the customer wants them. Always more effectively than anybody else. We have been doing that for over 50 years, and during that time we have become market leaders in our little niche. The grilles are made in the environmentally friendly materials aluminum and massive wood.

The company was founded in 1964 and the manufacturing has always been located in the area around Arboga and Köping in Sweden. Since 1999 the manufacturing of aluminum grilles is located in Köping, where we also have our own powder coating. 

Kundbas och Samarbete

Vår omfattande kundbas sträcker sig över hela Sverige samt våra nordiska grannländer Norge, Finland och Danmark. Vi samarbetar främst med stora byggbolag, snickerier, inredningsdesigners och VVS-installatörer.

Historik och Produktion

Kungsprofiler grundades 1968 och har sedan dess haft sin produktion belägen i trakten kring Arboga och Köping. Sedan 1999 är vår tillverkning av aluminiumgaller centraliserad i Köping, där vi även har vår egen avancerade pulverlacksanläggning. Vårt engagemang för lokal produktion och kvalitetskontroll säkerställer att varje ventilationsgaller som lämnar vår fabrik håller högsta standard.

kungsprofiler-hero.png
Sortiment och Produktionskapacitet

Våra ventilationsgaller tillverkas av premiumkvalitetsmaterial som aluminium och massivt trä, vilket säkerställer både hållbarhet och estetik. Vi har kapaciteten att producera allt från ett fåtal specialbeställda galler till stora serier om tusentals enheter, anpassade för att möta behoven hos våra kunder.

Aluminiumgaller

I vårt aluminiumsegment finns galler med ram, vilket ger en robust konstruktion för stabil installation, samt galler utan ram för en enklare och smidigare montering. För de som föredrar ett praktiskt system, har vi även aluminiumgaller med Klick-in-funktion, vilket underlättar installationen ytterligare. Speciellt designade aluminiumgaller för golv är också en del av vårt sortiment, liksom galler för fasader i två varianter: FG och YGU, anpassade för olika typer av fasadinstallationer. Dessutom erbjuder vi aluminiumgaller med stansade gälar, som är utformade för att optimera luftflödet med sina stansade öppningar.

Trägaller

För de som föredrar trä har vi galler med ram för en estetiskt tilltalande och stabil installation, samt trägaller utan ram för ett mer naturligt utseende. Vi erbjuder även trägaller specifikt designade för golvinstallationer och de praktiska Klick-in-trägallerna som förenklar monteringen.

Sammanfattningsvis tillhandahåller vi på Kungsprofiler ett mångsidigt utbud av ventilationsgaller i olika material och konstruktioner, vilket ger både praktiska och estetiska lösningar för olika installationsbehov, oavsett om det gäller golv eller fasad.

4e8b2c6d08e0d0c40b742909f3313ccd.jpg
 • Varför ska jag välja Kungsprofiler för mina ventilationsgaller?
  Kungsprofiler har över 55 års erfarenhet av att tillverka ventilationsgaller av högsta kvalitet. Vi erbjuder skräddarsydda lösningar som alltid överträffar kundernas förväntningar. Som marknadsledare i Sverige och Norden är vi kända för vår pålitlighet, innovation och kundservice.
 • Vad är ett ventilationsgaller och varför är det viktigt?
  Ventilationsgaller är avgörande komponenter i ventilationssystem som säkerställer korrekt luftcirkulation, förbättrar inomhusluftkvaliteten och minskar energikostnader. Våra galler tillverkas av miljövänliga material som aluminium och massivt trä, vilket gör dem både hållbara och estetiskt tilltalande.
 • Vilka material använder Kungsprofiler för att tillverka ventilationsgaller?
  Vi använder endast premiumkvalitetsmaterial såsom aluminium och massivt trä. Aluminium erbjuder överlägsen hållbarhet och korrosionsbeständighet, medan trä ger en naturlig och elegant look. Vårt engagemang för miljövänliga material säkerställer att du får en hållbar produkt som är snäll mot miljön.
 • Hur anpassar Kungsprofiler ventilationsgaller efter mina behov?
  Vi på Kungsprofiler är experter på att skräddarsy ventilationsgaller exakt efter dina specifikationer. Oavsett om du behöver enstaka specialbeställningar eller stora serier om tusentals enheter, kan vi leverera det du behöver. Vår produktionskapacitet och flexibilitet gör oss till det bästa valet för både små och stora projekt.
 • Hur installerar jag ventilationsgaller från Kungsprofiler?
  Våra ventilationsgaller är designade för enkel installation. Följ våra enkla steg: Mät öppningen där gallret ska installeras. Välj rätt storlek och typ av galler från vårt breda sortiment. Använd medföljande fästanordningar som skruvar, clips eller lim för att säkert montera gallret på plats.
 • Hur underhåller jag ventilationsgaller från Kungsprofiler?
  Regelbunden rengöring håller dina ventilationsgaller i toppskick. Använd en dammsugare eller borste för att ta bort damm och smuts. För en djupare rengöring, ta bort gallret och tvätta det med vatten och mild tvål. Våra galler är designade för att vara lätta att underhålla och hålla länge.
 • Kan jag specialbeställa ventilationsgaller från Kungsprofiler?
  Absolut! Vi erbjuder specialbeställningar för att möta dina specifika krav och designpreferenser. Kontakta oss med dina behov så skapar vi en lösning som passar perfekt.
 • Är ventilationsgaller från Kungsprofiler miljövänliga?
  Ja, våra ventilationsgaller tillverkas av miljövänliga material som aluminium och massivt trä. Vi strävar efter att minimera vår miljöpåverkan genom hållbara produktionsmetoder och materialval.
 • Levererar Kungsprofiler ventilationsgaller till hela Sverige?
  Ja, vi levererar våra ventilationsgaller över hela Sverige samt till Norge, Finland och Danmark. Vår omfattande kundbas och effektiva logistiknätverk säkerställer att du får dina produkter snabbt och pålitligt, oavsett var du befinner dig.
bottom of page